e-mail workshops

HTH Actueel

right

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief 5 HTH Training & Consult
Presentatie voor de BVMP

Op 27 februari jl. heeft Hendrik ter Horst voor ongeveer dertig leden van de Beroepsvereniging voor medezeggenschapsprofessionals (BVMP) met succes de tweede druk van het boek De ondernemingsraad en arbeidsomstandigheden gepresenteerd. Alle deelnemers hebben een exemplaar van het boek ontvangen.
Medezeggenschappers die zich voor een cursus arbeidsomstandigheden bij HTH Training & Consult aanmelden, ontvangen bij aanvang van de cursus ook een gratis exemplaar van het boek.

Nieuw Arbo-Informatieblad

Op verzoek van Sdu Uitgevers wordt op dit moment door Remco Visser (senior onderzoeker/adviseur bij TNO Kwaliteit van Leven), Siep Slager (Hoofd Veiligheid bij Corus Strip Products) en Hendrik ter Horst hard gewerkt aan het omzetten van Arbo-themacahier nummer 17 (De preventiemedewerker) naar een nieuw Arbo-Informatieblad. Op 1 juni a.s. moet het eerste concept klaar zijn.

ORtificaat

Sinds maart 2007 is er een nieuwe mogelijkheid om de kwaliteit van de medezeggenschap in organisaties verder vorm te geven en te certificeren. De stichting ORtificaat (www.ortificaat.nl) heeft het voorwerk gedaan. Er zijn vijf partners die met het ORtificaat gaan werken, te weten GITP, SBI, WVM, Delphior en ZOT. Wat is ZOT? Deze afkorting staat voor Zelfstandige Ondernemingsraad Trainers. Om ervoor te zorgen dat ook zelfstandige trainers met het ORtificaat aan de slag mogen is de stichting ZOT opgericht. De stichting heeft een bestuur met vijf leden:
Lukas van Steveninck, voorzitter
Sander Vrugt van Keulen, secretaris
Hendrik ter Horst, penningmeester
Marjon Steenbeek, lid
Henny Dijkstra, lid

Via een opleiding van twee dagen, met een examen, kunnen deelnemende trainers gecertificeerd worden. De ORtificaat partners hebben met de stichting ORtificaat afgesproken dat elke deelnemende organisatie maximaal vijftien trainers mag voordragen voor de opleiding. Op 22 juni a.s. zal in Utrecht een voorlichtingsbijeenkomst plaatsvinden voor zelfstandige trainers.

Archief: 1 2 3 4


HTH Training & Consult brengt eens per jaar een nieuwsbrief uit. Als u deze nieuwsbrief wilt ontvangen laat dan hier uw e-mail gegevens achter.